Zaštita prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Datum stupanja na snagu: 30.01.2020.

 

 1. POSLOVANJE TVRTKE SATELIT-tbm d.o.o.

Tvrtka Satelit-tbm d.o.o. poštuje privatnost svojih kupaca i korisnika svojih web lokacija te je izradilo ovu izjavu o privatnosti kako bi objasnilo kako koristimo i štitimo vaše osobne podatke. Poduzimamo razumne napore da zaštitimo sve podatke koje nam date.

 

 1. PRAVA PRIVATNOSTI

Ako ste stanovnik Republike Hrvatske, zakon Republike Hrvatske može vam pružiti dodatna prava u vezi s našim korištenjem vaših osobnih podataka.

Stanovnici Hrvatske koji imaju poslovni odnos sa Satelit-tbm-om mogu se odlučiti za odustajanje od davanja njihovih osobnih podataka trećim osobama u poslovne svrhe. Satelit-tbm d.o.o. može dijeliti sve osobne podatke koje ste im dali s pažljivo provjerenim tvrtkama koje nude proizvode ili usluge za koje vjerujemo da vam mogu koristiti. Ako ne želite da dijelimo vaše osobne podatke s takvim trećim stranama, molimo kontaktirajte nas na +385(01)6195314.

 

 1. ZBIRKA I UPOTREBA INFORMACIJA

Ponekad su potrebne informacije za upotrebu web-mjesta, uključujući kupnju predmeta ili neke usluge, ili se od vas traže za određenu upotrebu ili svrhu o kojoj ćemo vas obavijestiti u vrijeme korištenja. Vaša upotreba različitih web lokacija određuje koje informacije se prikuplja . Sve podatke koje nam odlučite dati, koristit ćemo nas za poboljšanje uslugevama  i pružanje promocija i ponuda tvrtke Satelit-tbm d.o.o., njenih podružnica i promotivnih partnera.

Ako posjetite naše web stranice i želite se registrirati, prijaviti na natječaj ili nagradne igre, kupiti proizvode, dobiti informacije o nekom od naših proizvoda ili usluga ili zatražiti druge podatke, poput pomoći u vezi s potrošačima ili na drugi način komunicirati s nama o našim ponudama, tada ćemo zatražiti neke od vas osobnih podataka.

Podaci koji se mogu osobno identificirati su sve informacije koje se odnose na fizičku osobu i koje se mogu koristiti za identifikaciju tih podataka pozivanjem na identifikacijski broj ili nekim drugim čimbenikom specifičnim za identitet. Osobni podaci koje o vama prikupljamo na određenim web-lokacijama mogu uključivati vaše ime, adresu, telefonski broj, broj mobitela, datum rođenja, adresu e-pošte i financijske podatke poput broja vaše kreditne kartice i datuma isteka. Podatke, osim financijskih podataka, u vrijeme registracije ili za vrijeme podnošenja, Satelit-tbm d.o.o. i njegove podružnice mogu koristiti u marketinške i promotivne svrhe i mogu ih dijeliti s našim promotivnim partnerima.

Te se informacije također upotrebljavaju da stupite u kontakt s vama kad je potrebno u vezi s narudžbom koju ste postavili na web mjestu ili kako bi vas obavijestili ako ste pobijedili na natjecanju ili nagradnoj igri.

Prikupljene financijske informacije koriste se za obradu vašeg zahtjeva za proizvode i usluge i neće se dijeliti s trećim osobama koje nisu uključene u transakciju.

Kad su radi o kreditnoj kartici, koristimo industrijsku standardnu, SSL (secure socket layer) enkripciju. Zbog uobičajenih zakonskih i revizorskih zahtjeva, djelomične podatke o kreditnim karticama zadržavamo u šifriranom obliku. Te se informacije ne dijele s bilo kojim partnerom ili bilo kojom osobom nepotrebnom u pravne i revizijske svrhe. Pogledajte dolje za dodatne informacije.

Satelit-tbm  može otkriti vaše osobne podatke u posebnim situacijama kada imamo razloga vjerovati da su te informacije potrebne kako bi se identificirali, kontaktirali ili pokrenuli pravni postupak protiv nekoga tko može nanijeti ozljede ili smetnje (namjerno ili nenamjereno) s Satelit-tbm d.o.o.-ovim pravima ili imovinom , ostalim korisnicima stranice ili bilo kome drugom kome bi se takve aktivnosti mogle naštetiti. Osim toga, Satelit-tbm d.o.o. može koristiti osobno identificirajuće podatke za obavljanje drugih legitimnih aktivnosti, poput zaštite sigurnosti svojih web lokacija i mreža, zaštite od potencijalne odgovornosti, sudjelovanja u naplati duga, odgovaranja na sudski nalog ili sudski poziv, sprečavanja prijevara, poštivanja zakona i udovoljavanje zakonski dopuštenom istraživanju vladine agencije ili regulatora. U mjeri u kojoj bilo koja od naših web-lokacija ima dodatnu ili različitu praksu ili pravila, te će se prakse objasniti na toj web stranici.

Da biste izmijenili ili izbrisali podatke koje ste naveli tijekom registracije, prijavite se i ažurirajte svoj profil. Uvijek možete odustati od primanja budućih pošiljaka klikom na vezu ” Odustani”  na dnu e-pošte ili slanjem e-pošte na adresu web@zippo.hr s kopijom e-poruke u prilogu zahtjeva i izjavom o želji da bude uklonjena. s popisa za slanje. Pogledajte odjeljak Izbor / odustajanje dolje.

 

 1. ZAŠTITITE VAŠE USERNAME / PASSWORD

Odgovorni ste za sve radnje koje se događaju tijekom korištenja vašeg računa. Čuvajte svoje korisničko ime / lozinku i ne dozvolite nikome drugome da koristi vaše korisničko ime / lozinku za pristup web mjestu. Slažete se da ćete odmah obavijestiti Satelit-tbm d.o.o. na webvzippo.hr ili+385(01)6195314 o bilo kojoj neovlaštenoj upotrebi vašeg računa. Satelit-tbm d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav gubitak koji proizlazi iz neovlaštene uporabe vašeg korisničkog imena / lozinke, sa ili bez vašeg znanja.

 

 1. SIGURNOST

Sigurnost svih osobnih podataka za nas je izuzetno važna. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ne može se jamčiti da je 100% siguran. Kao rezultat toga, iako se trudimo zaštititi vaše osobne podatke, satelit-tbm d.o.o. ne može osigurati ili jamčiti sigurnost bilo koje informacije koju nam pošaljete ili vam je poslana iz naših mrežnih proizvoda ili usluga. Sve se informacije spremaju na sigurno mjesto iza vatrozida s ograničenim administrativnim pristupom. Međutim, vi nam prenosite informacije i informacije na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaš prijenos, maksimalno se trudimo da osiguramo njegovu sigurnost u našim sustavima.

 

 1. ZA RODITELJE – privatnost

Uz bilo koja druga dobna ograničenja na ovom web mjestu, imajte na umu da naše web stranice nisu namijenjene djeci mlađoj od 13 godina, što je dobna skupina. Pored bilo kojeg drugog dobnog ograničenja na ovoj web stranici, nitko mlađi od 13 godina ne može pružiti nikakve informacije na web lokacijama. Mi svjesno ne prikupljamo osobne podatke djece mlađe od 13 godina.

 

 1. KORIŠTENJE KOLAČIĆA

 

Ovo je politika kolačića za Zippo Hrvatska za web stranicu  https://zippo.com.hr

 

Što su kolačići

Kao što je uobičajena praksa da na gotovo svim profesionalnim web-lokacijama ova stranica koristi kolačiće (cookies), malene datoteke koje su preuzete na vaše računalo, kako bi poboljšali vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje podatke prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti te kolačiće. Dijelit ćemo i kako možete spriječiti pohranjivanje ovih kolačića, ali to može smanjiti ili ‘probiti’ određene elemente funkcionalnosti web mjesta.

Za općenitije informacije o kolačićima pogledajte članak Wikipedia na HTTP kolačićima.

 

Kako koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće iz niže navedenih razloga. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje industrijske standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog isključivanja funkcionalnosti i značajki koje dodaju na ovu web stranicu. Preporučuje se da ostavite na svim kolačićima ako niste sigurni trebate li ih ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

 

Onemogućavanje kolačića

Možete spriječiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki vašeg preglednika (pogledajte pomoć u pregledniku kako to učiniti). Imajte na umu da će onemogućivanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web lokacija koje posjetite. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Stoga se preporučuje da ne onemogućite kolačiće.

 

Kolačiće koje postavljamo

 • Kolačići povezani s računom

Ako stvorite račun kod nas, tada ćemo koristiti kolačiće za upravljanje procesom prijave i opću administraciju. Ti će se kolačići obično izbrisati kad se odjavite, no u nekim slučajevima oni će nakon toga možda ostati upamćeni.

 • Kolačići povezani s prijavom

Mi koristimo kolačiće kada ste prijavljeni kako bismo se mogli sjetiti ove činjenice. To vas sprječava da se morate prijavljivati ​​svaki put kada posjetite novu stranicu. Ti se kolačići obično uklanjaju ili brišu kada se odjavite kako biste osigurali da možete pristupiti samo ograničenim značajkama i područjima kada ste prijavljeni.

 • E-mail biltene povezane kolačiće

Ova web stranica nudi usluge pretplate na biltene ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje ako ste već registrirani i hoćete li pokazati određene obavijesti koje bi mogle biti važeće samo za pretplaćene / odjavljene korisnike.

 • Narudžbe za obradu povezanih kolačića

Ova web stranica nudi mogućnost e-trgovine ili plaćanja, a neki su kolačići bitni kako bi se osiguralo pamćenje vaše narudžbe između stranica kako bismo ih mogli pravilno obraditi.

 • Oblikuje povezane kolačiće

Kada podatke predate putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama kontakata ili obrascima za komentare, kolačići se mogu postaviti tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću prepisku.

 

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje nam daju pouzdane treće strane. Sljedeći odjeljak detaljno opisuje koje treće strane kolačiće možete naići na ovom web mjestu.

 • Ova web lokacija koristi Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpovjerljivijih analitičkih rješenja na webu za pomaganje u razumijevanju načina na koji koristite web mjesto i načina na koji možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput dugovanja na web stranici i stranicama koje posjetite kako bismo nastavili stvarati privlačan sadržaj.

Više informacija o kolačićima Google Analytics potražite na službenoj stranici Google Analytics.

 • S vremena na vrijeme testiramo nove značajke i unosimo suptilne promjene u načinu isporuke web mjesta. Kada još uvijek testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu upotrijebiti za osiguravanje stalnog iskustva tijekom rada na web lokaciji, istovremeno osiguravajući da razumijemo koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.
 • Dok prodavamo proizvode važno nam je razumjeti statistiku o tome koliko posjetitelja naše web stranice stvarno kupuje i kao takvi su podaci koje će ovi kolačići pratiti. Ovo vam je važno jer znači da možemo točno napraviti poslovna predviđanja koja nam omogućuju praćenje troškova oglašavanja i proizvoda kako bismo osigurali najbolju moguću cijenu.
 • Na ovoj web stranici također koristimo i gumbe i / ili dodatke za društvene mreže koji vam omogućuju povezivanje s vašom društvenom mrežom na različite načine. Da bi ovo radile sljedeće web stranice koje uključuju društvene mreže: Facebook, Twitter, Instagram i Youtube, postavit će kolačiće putem naše web stranice koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web stranici ili pridonijeti podacima koje posjeduju za različite svrhe navedene u njihovoj privatnosti politika.

Više informacija

Nadam se da je to razjasnilo stvari za vas i kao što je ranije spomenuto ako postoji nešto za što niste sigurni da li vam treba ili ne, obično je sigurnije ostaviti omogućene kolačiće u slučaju da djeluje s nekom od značajki koje koristite na našoj web stranici.

Međutim, ako još uvijek tražite dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem neke od naših preferiranih metoda kontakta:

 • E-adresa: satelit-tbm@satelit-tbm.hr

 

 1. UPORABA IP ADRESA

IP adresa je broj koji vaš internetski pružatelj automatski dodjeljuje vašem računalu kad god surfate webom. Kada tražite stranice sa web mjesta, naši poslužitelji bilježe vašu IP adresu. Satelit-tbm d.o.o. prikuplja IP adrese za potrebe administracije sustava, kako bi vršio reviziju upotrebe naše stranice. Ne povezujemo IP adrese s bilo čim što se može osobno identificirati, što znači da će vaša sesija biti zabilježena, ali vi ste nam anonimni. To radimo kako bismo vas zaštitili. Vaše IP adrese možemo koristiti u suradnji s vašim davateljem internetskih usluga kako bismo vas identificirali ako smatramo da je potrebno provoditi poštivanje naših Uvjeta korištenja ili zaštititi našu uslugu, web stranice, kupce ili druge.

 

 1. MOBILNE USLUGE

Web-mjesta sadrže usluge i značajke dostupne na određenim mobilnim telefonima. Primjenjuju se uobičajene cijene i naknade vašeg operatera. Sve mobilne usluge neće raditi sa svim operaterima ili uređajima. Provjerite cijene i usluge koje nudi vaš operater. Korištenjem mobilnog telefona za pristup web stranicama prihvaćate da određene informacije o vašoj upotrebi tih usluga mogu biti podijeljene s nama putem trećih partnera.

 

 1. IZBOR / OPT-OUT

Naše web stranice mogu vam pružiti mogućnost da se prijavite za primanje komunikacija od nas na mjestu gdje zahtijevamo podatke o vama. Ako primite komunikaciju, a želite isključiti i ukloniti svoje ime iz bilo koje buduće komunikacije, slijedite posebne upute navedene u komunikaciji koju primite. Međutim, ako ne možete dovršiti postupak naveden u komunikaciji, pošaljite poruku e-pošte na adresu satelit-tbm@satelit-tbm.hr sa kopijom e-poruke u prilogu zahtjeva i izjavom o vašoj želji da budete uklonjeni s popisa pošte. Vaš zahtjev za odustajanje obrađivat će se u roku od 10 dana od dana primitka.

 

 1. VEZE NA DRUGE WEB LOKACIJE

Satelit-tbm d.o.o. nije odgovoran za sadržaj ili postupke web stranica trećih strana koje mogu biti povezane s našim web lokacijama. Naše web stranice mogu se povezati i s web stranicama drugih tvrtki. Posjetitelji ovih web stranica trebaju se odnositi prema pravilima i praksama privatnosti svake web lokacije.

 

12.KONTAKTIRAJTE  NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja o Uvjetima korištenja, Uvjetima pružanja usluge, Pravilima o privatnosti, postupcima naših web stranica ili odnosima s našim web-lokacijama, obratite nam se:

 

Satelit-tbm d.o.o.

Odranska 1-A

HR-10000 Zagreb

Telefon: +385 (01) 6195314

E-adresa: satelit-tbm@satelit-tbm.hr

 

 1. PROMJENE NAŠE POLITIKE PRIVATNOSTI

Naše je pravilo da na ovoj stranici objavimo bilo kakve promjene koje učinimo u našoj politici privatnosti. Ako učinimo značajne promjene u načinu postupanja s osobnim podacima naših korisnika, obavijestit ćemo vas putem obavijesti na ovoj stranici. Datum posljednje revizije pravila o privatnosti identificiran je na vrhu ove stranice. Odgovorni ste za periodično posjećivanje naše stranice i ove politike o privatnosti kako biste provjerili ima li promjena.

Informacije koje ste putem Satelit-tbm d.o.o.dobili putem općih upita  putem e-pošte, kao što je vaša        adresa e-pošte, upotrebljavaju se samo za odgovor na vaše upite u redovnom toku poslovanja i nikad se ne dijele s trećim stranama.

Za pregled dodatnog materijala o privatnosti potrošača, posjetite www.gov.hr