Zippo/Case muzej

Zippo/Case muzej

Bradford, Pennsylvania je dom ne samo Zippo upaljača i Case noževa, ali i predanosti u obrtu i sinonim za kvalitetu “Made in America”. Pozivamo Vas da posjetite Zippo/Case muzej, gdje fanovi i kolekcionari iz dalekih krajeva svijeta okupljaju da dožive bogatu povijest ovih dviju američkih ikona.

Dođi istražiti 15.000 četvornih stopa koja uključuje svjetski poznati Zippo Repair Clinic i Zippo/Case Store. Četrnaest po mjeri Zippo upaljača poredanih u liniju koja dovodi do zgrade. Iznad ulaza se proteže 40 stopa visoki Zippo upaljač s pulsirajućim neonskim plamenom, a ogroman Case nož s tri oštrice i prorezom. Uživajte u turi po vlastitiotom navođenju te tako naučite bogatu povijest dvaju američkih ikona.

Povijest

Prvi muzej, obiteljska trgovina i muzej Zippo, otvoren je krajem 1993. godine. Zvanično je nazvan, jer je sadržavao proizvode koji se u to vrijeme prodaju od strane Zippove tvrtke: Zippo, W.R. Case and Sons Cutlery Company i Holgate Toys.

Izvorni muzej bio je prilično malen i brzo se pokazao neadekvatnim da udovolji strasti kolekcionara i radoznalosti turista koji su putovali u Bradford. 1995. pokrenuti su planovi za potpuno novu i znatno proširenu trgovinu i muzej. Svečano otvaranje centra za posjetitelje Zippo / Case dogodilo se 18. srpnja 1997. godine, što se podudaralo s proslavom 65. godišnjice tvrtke. To je bilo središnje mjesto međunarodnog susreta razmjene Zippo / Case 1997. Trodnevni događaj prisustvovalo je više od 8.000 ljudi iz cijelog svijeta, čime je pokrenut protok međunarodnih posjetitelja koji traje i danas.

Muzej Zippo / Case sada ugošćuje više od 100 000 posjetitelja godišnje. Kolekcionari i turisti putuju iz svih dijelova Sjedinjenih Država i mnogih drugih zemalja, uključujući Japan, Koreju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Francusku, Španjolsku, Portugal i Brazil kako bi uživali u ljubavi prema ovim dvjema američkim brandovima.

Muzejski eksponati koji će potaknuti vaš interes

Baš kao što ne zaboravite svoj Zippo upaljač ili Case nož, tako nećete zaboraviti ni svoj prvi posjet muzeju Zippo / Case. Doživjet ćete eksponate poput:

  • Saveznik za saveznike, istraživanje Zippovih doprinosa američkim naporima u Drugom svjetskom ratu.
  • Najveći sporedni glumac svih vremena, ilustracija svakog puta kada je upaljač u Zippu u središtu holivudske svjetlosti.
  • “Radi ili popravimo besplatno”, pogled u Zippov poznati centar za popravke.
  • Zippo Rocks!, sjajna kolekcija uloge Zippa u glazbi tijekom godina.

 

SLOBODAN ULAZ

  • Pristup invalidima
  • Toaleti
  • Slobodno parkiranje za autobuse
  • Otvoren 7 dana tjedno (osim nekoliko izuzetaka)

 

Vođenje za grupe!

Kontaktirajte povjesničarku Shirley Evers na 814-368-2700 da biste rezervirali svoju grupnu posjetu.

LOKACIJA

1932 Zippo Drive
Bradford, Pa. 16701
814-368-1932

*Za GPS, use Chestnut Street Extension 

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Subota: 09.00 – 17.00
Nedjelja: 11.00 – 16.00
Zatvoreno: 1. i 2. siječanj, Uskrs, Dan zahvalnosti i Božić.

 

UPUTE

Izađite sa autoputa US Route 219
10 milja južno od Interstate 86
(Ranije NY-17), Izlaz 23